Marko Jeremić: Bastać bi mogao da iznenadi; ostajem na BI

Marko Jeremić
Marko Jeremić

U nastavku možete pročitati intervju sa Markom Jeremićem, voditeljem emisija Balkan info i Globalno na BN televiziji, koji je naša organizacija obavila u vezi sa predstojećim beogradskim izborima.

Kakvu kampanju očekujete?
Očekujem jako intezivnu i agresivnu kampanju sa puno podmetanja. Sve u svrhu borbe za svaki glas.

Da li su mediji objektivni?
Ne. Mediji nikada gore nisu izgledali, nemamo TV debate nigde. Dijalog ne postoji iako se sve vreme priča o nekom dijalogu. Slobodno možemo reći da dobar deo odgovorosti za to snose mediji. Svi su u svojim rovovima bez namere da se odatle pomere. Sve to utiče na atmosferu u društvu, koja je, rekao bih, nikad gora.

Da li beogradska vlast pada na izborima?
Nisam preveliki optimista, ali to će odrediti poslednjih 10 dana kampanje. Nadajmo se da ova opozicija može napraviti neki iskorak, smatram da bi to bilo dobro za celo društvo, ali čini mi se da oni za to nisu sposobni. Bar se do sada nisu pokazali.

Kakvu izlaznost očekujete?
Ne vrlo visoku, smatram da će biti na nivou prethodnih izbora. Jer bez obzira na važnost ovih izbora, plašim se da će opet prevladati apatija i pasivnost. Nadam se da grešim, jer velika izlaznost je uvek poželjna.

Marko Jeremić
Marko Jeremić

Koje su najbolje, a koje najgore stvari koje je trenutna beogradska vlast uradila u svom mandatu?
Rušenje u Savamali, rekao bih da je najgore što je vlast uradila, a najbolje sređivanje dela Bulevara oslobođenja od Franša do Karađorđevog.

Na šta buduća vlast treba da obrati više pažnje u gradu?
Na samu sebe, odnosno da u svakom slučaju ne bude ista kao trenutna.

Šta mislite o raskolu u pokretu “Beli – Samo jako”?
Nisam verovao da do toga može doći, mislim da je to kraj tog pokreta. Naravno, žao mi je što je do toga došlo jer smatram da je ta energija mogla mnogo bolje biti iskorišćena.

Šta mislite o koaliciji Dosta je bilo i Dveri?
Smatram to mudrim političkim potezom (uprkos određenim razlikama) a sve u cilju da se ne rasipaju opozicioni glasovi. To naravno može oterati neke uslovno rečeno “tvrde” glasače obe opcije, ali to je rizik koji se preduzima.

Ko od “manjih igrača” može da napravi iznenađenje?
Po dosadašnjoj kampanji rekao bih Marko Bastać, ako nastavi ovako ili još bolje, ne bih isključio mogućnost ostvarivanja mnogo boljeg rezultata nego što mu se prognozira.

Kakvi su Vaši dalji poslovni planovi?
Posvećen sam emisiji Globalno na BN TV i naravno Balkan info produkciji. Mnogo mi poruka stiže sa pitanjem da li ostajem na BI i ovom prilikom kažem da ostajem i nastavljam sa radom.

Intervju je obavljen pisanim putem 28.01.2018.

Pomozite da nas svi čuju!

    Leave a comment